Seminar “Slim Software Nabouwen” op het ICT & Logistiek evenement in de Jaarbeurs

Seminar Slim Software Nabouwen

Ron Langer (Mobilize.net) spreekt tijdens zijn seminar op de ICT & Logistiek beurs 2018 over het concept Slim Software Nabouwen en hoe dit concept bedrijven kan helpen om te innoveren.
Klik hier voor meer informatie over de beurs.

Zijn softwareprojecten te complex?

In de afgelopen decennia zijn er vele software implementaties gedaan en het is in de markt algemeen bekend dat het doen van software projecten een complexe, risicovolle en dure aangelegenheid is. Door onder andere de bedrijfsprocessen, technologie en schermen tegelijkertijd aan te passen, wordt de complexiteit van de implementatie alsmaar groter.

De wens van de klant is immers dat het nieuwe systeem in alle opzichten superieur zal zijn aan het oude systeem (meer geoptimaliseerd, ondersteunt de processen beter, heeft een betere architectuur, is gebruikersvriendelijker, etc.). Wat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien, is dat het nieuwe systeem hierdoor ook substantieel anders zal werken dan het oude systeem.

Het oude ‘inferieure’ systeem heeft zich ondertussen al wel tientallen jaren bewezen, waarbij iedere gebruiker het door en door kent en precies weet wat het wel en niet afdekt. Doordat het nieuwe systeem anders werkt en het ook dwingt haar gebruikers anders te werken, wordt de implementatie complex en struikelen veel bedrijven over het succesvol in productie nemen van het nieuwe systeem. Over het algemeen duurt het veel langer om het daadwerkelijk in productie te nemen, of lukt het helemaal niet.

Zie ook het recente voorbeeld van Lidl, die na het investeren van een half miljard euro, terug zijn gegaan naar hun oude, vertrouwde systeem. (lees hierover meer in dit artikel van LogistiekProfs)

Software Nabouwen als risicomijdende projectmethodiek voor het vernieuwen van software

Software nabouwen is een projectmethodiek waarbij de complexiteit van dergelijke projecten wordt teruggebracht. Door het project in twee faseringen te delen wordt het project eenvoudiger, beter controleerbaar en sneller te implementeren.

De eerste stap is het nabouwen van het huidige systeem waardoor het een technologische upgrade krijgt. De tweede stap is een functionele upgrade van het systeem waarbij de processen worden geoptimaliseerd.

Na de eerste fase wordt het systeem volledig in productie genomen en is het voor iedereen duidelijk hoe het werkt en welke functionaliteiten het moet bevatten. Met de eerste fase is een solide fundament geplaatst om verbeteringen door te voeren en innovatieprojecten te starten.

Tijdens ons seminar staan we stil bij de gevaren van verouderde systemen en op welke manier deze zonder risico’s kunnen worden vervangen.

We zien u graag tegemoet op het seminar.

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software