Project Description

VACATURE

IT BUSINESS CONSULTANT

Codeless Technology B.V.

Codeless is sinds 1988 als gespecialiseerd IT-bedrijf actief in het bouwen en onderhouden van IT- applicaties. Met onze visie, methode en gestandaardiseerde aanpak ‘Slim Software Nabouwen’ vernieuwen wij verouderde standaardpakketten of maatwerkapplicaties naar state-of-the-art systemen gebaseerd op Microsoft-technologie. Ieder project kenmerkt zich door de beperking van risico’s, een hoge productiviteit in de realisatie van software, en heldere doelstellingen en resultaten voor de klant. De vernieuwe applicaties zijn web-gebaseerd, op ieder device altijd en overal te gebruiken en zeer gebruiksvriendelijk. Onze projecten worden uitgevoerd door ruim 70 gepassioneerde en professionele medewerkers vanuit onze drie vestigingen in Dordrecht, Rotterdam en Roemenië.

Inhoud van de functie

In deze functie opereer je in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en specialistische collega’s zoals BU Managers, Projectmanagers, Architecten en Accountmanagers. Je opereert veelal op het snijvlak van business en IT. Kennis van bedrijfsprocessen, informatie analyse en informatie architectuur is van vitaal belang. Hierbij is het vereist dat je technisch onderlegd bent en tevens goed kunt communiceren met de business.

Voorziet onze opdrachtgevers van advies over de volgende assen: IT-strategieën, legacy-vraagstukken, systeemintegratie en innovatie trajecten.

Doel

Je bent in staat processen van de klant te analyseren, ontwerpen op te stellen én passende oplossingen aan te dragen.

Kerntaken

 • Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van complexe businessvraagstukken naar praktijkoplossingen bij opdrachtgevers;
 • Je geeft advies over de optimalisatie van processen, veranderingen binnen organisaties of de realisatie van bedrijfsdoelstellingen. Daarbij ben je een vertrouwd klankbord van de opdrachtgever;
 • Je bent in staat zelfstandig haalbaarheidsonderzoeken of impact analyses uit te voeren en business cases of verbetervoorstellen op te leveren.
 • Je volgt nauwgezet de ontwikkelingen binnen de markt en binnen je vakgebied en werk je actief aan je netwerk;
 • Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de professionalisering binnen de organisatie.

Plaats in de organisatie

Als IT Business Consultant leg je verantwoording af aan de BU-Manager.

Wij zijn op zoek naar

Codeless is op zoek naar een fulltime collega die in staat is zelfstandig te werken en hierbij een proactieve houding heeft. Je bent uitermate klantgericht en vindt een goede samenwerking met collega’s belangrijk.

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van Business Consultancy;
 • Afgeronde HBO/WO opleiding (bedrijfskundige Informatica). Je hebt een achtergrond met softwareontwikkeling;
 • Ervaring met low code platformen, UML en software architectuur is een vereiste;
 • Je bent gecertificeerd op het gebied van Lean Six Sigma;
 • Je bent gewend projectmatig en in Scrumverband te werken;
 • Ervaring in de logistieke branche en met logistieke processen is een pré (bv afgeronde Supply Chain Management opleiding);
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een bovengemiddeld analytisch vermogen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent in staat de verwachtingen van alle betrokkenen te managen;
 • Commercieel assertief, afstemming mogelijkheden met interne en externe stakeholders;
 • Doortastend, goed ontwikkeld incasseringsvermogen, stressbestendig.

Aan de juiste kandidaat collega bieden wij

Een zelfstandige en afwisselende functie met veel ruimte voor eigen initiatief. Er gelden uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar zeker ook het delen van successen en hebben van plezier (‘work hard, play hard’). De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden. Tijdens het eerste gesprek zal de aandacht vooral uitgaan naar de mate waarin je voldoet aan de functie-eisen. In de tweede ronde zal het accent verschuiven naar in hoeverre je als persoon binnen de sfeer en ambitie van de organisatie past. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
Een aanvraag VOG verklaring hoort bij de sollicitatieprocedure als je bent aangenomen door Codeless.

Reageren kun je op de volgende manieren

Als jij de persoon bent die onze organisatie mee door ontwikkelt en verder professionaliseert? Zie jij altijd kansen om te verbeteren? Neem dan contact met ons op!

Vul onderstaand formulier in of mail een motivatiebrief met uitgebreide CV naar: bwolders@codeless.com.

Heb je nog vragen, bel dan met Benjamin Wolders – kantooruren+31 6 219 795 09 –
of kijk ook eens op www.codeless.com

Uitsluitend sollicitaties van kandidaten die voldoen aan de gestelde eisen worden in behandeling genomen. Zij ontvangen een respons binnen drie dagen na ontvangst van hun bericht.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld en wordt derhalve ook niet beantwoord.

Bovengenoemde functie = m/v