Damen Shipyards

Codeless bouwt app voor scheepsmonteurs

Damen Shipyards

Codeless bouwt app voor scheepsmonteurs

KLANTBEOORDELING 9+       Robert Jan van Houten : “Korte lijnen, kundige mensen én op hoog tempo werken”

“Codeless werkt met korte lijnen, kundige mensen en op hoog tempo. Met het team bouwden we snel een relatie op en het werk kwam nooit stil te liggen. Ik heb het werken met Codeless, zéker ook het resultaat, als héél prettig ervaren.”
Robert Jan van Houten – Project Manager Damen

DE SITUATIE
Bij Damen Shipyards worden schepen gebouwd welke dagelijks op allerlei fronten gecontroleerd worden. Robert Jan van Houten: “Monteurs checken dag in, dag uit de temperatuur en druk van bepaalde onderdelen. Er wordt gekeken of er niks lekt, of alles schoon is, of er geen rare foutmeldingen zijn. Dat wordt tot nu toe nog altijd op papier gedaan. Maar het nadeel van papier is dat je dat maar aan één iemand kan leveren; De eigenaar van het schip, in dit geval. Maar die informatie is relevant voor meerdere partijen: de fleetowner, de onderhoudsplanner aan wal, de hoofd technische dienst en Damen zouden ook graag inzicht in die checks hebben. Zo kunnen we onze boten namelijk beter maken. Bovendien kan aan de metingen, onderhoud gekoppeld zijn. Daarom wilden wij het dagelijkse ronde-boekje digitaal maken.”

Robert Jan: “We hebben korte tijd een applicatie uit de App-Store gebruikt. Die hebben we gevuld en bij een of twee klanten uitgeleverd. Maar we liepen daarbij tegen zoveel restricties aan, dat dat onvoldoende passend was. Toen we met Codeless aan de slag gingen hebben we deze app als voorbeeld genomen. De basis klopte al, maar de details moesten ook op onze organisatie én bijbehorende wensen aansluiten

DE TAAK
Toen Robert Jan bij Codeless terecht kwam, voelde dat goed: “We werden al snel enthousiast en binnen no time lag er een heel gedegen plan. Vervolgens zaten we aan tafel met een database-architect, een userinterface ontwerper en met Roland, de directeur. Gezamenlijk konden zij op elke vraag die ontstond direct antwoord gegeven. Dat gaf vertrouwen.” Wat voor Robert Jan de doorslag gaf om met Codeless te gaan werken was de mockup die Codeless in de beginfase afleverde: “We hebben Codeless in eerste instantie een mockup laten maken, zodat we enkele functionaliteiten daadwerkelijk konden bekijken. Deze mockup was een hele fijne tool. Het was direct heel erg visueel en voor mij de reden om daadwerkelijk in zee te gaan met Codeless.”

Heeft u een vergelijkbare uitdaging? Neem contact op.

DE WERKWIJZE
Maar ook over de werkwijze en uitkomst is Robert Jan te spreken. “Ik heb het als heel prettig ervaren hoe Codeless dingen oppakt. Je zit gewoon met een partij aan tafel waarmee je een hele korte lijn hebt. Bovendien werkt Codeless heel pragmatisch. Aan de hand van voorbeeld filmpjes bijvoorbeeld. Die hielpen ons om te beoordelen ‘dit werkt wel en dit moet nog even anders’. Zo vonden we samen snel de juiste richting”.

Is standaard software voor u ook geen optie? Vraag naar de mogelijkheden.

HET RESULTAAT
“Codeless beloofde een goedwerkende applicatie. Maar ze hebben de verwachting overtroffen. Waar we vanaf het begin spraken over een minimum viable product hebben ze uiteindelijk een app geleverd met een aantal extra features die niet eens in de initiële briefing voorkwamen. De backend ziet er bijvoorbeeld waanzinnig uit. En precies dit soort features, die overigens kosteloos ontwikkeld zijn, maken de applicatie helemaal af.’

Meer cases

Een greep uit onze klanten


NIEUWE ERP SOFTWARE VOOR OLIE EN GAS INDUSTRIE
Een uniek IT-landschap, nagebouwd in een enkel ERP software toepassing. Vanwege een faillissement van…


PLANNINGSTOOL VOOR DE TRAUMA HELIKOPTER VAN ANWB
Complexe regelgeving en Excel-logica nagebouwd tot één geïntegreerde planningsoplossing.


VER
NIEUWDE SOFTWARE: CARGO PLANNING & CALCULATOR
De opdracht: een complexe cargo-calculator vernieuwen die in een verouderde programmeertaal was geschreven.

“Codeless werkt met korte lijnen, kundige mensen en op hoog tempo.”

Robert Jan van Houten – Product Manager Damen

Aanbevolen whitepaper

WHITEPAPER – DE 5 OPTIES BIJ HET VERVANGEN VAN UNIEKE IT-LANDSCHAPPEN

Op technologisch vlak is de wereld in rap tempo veranderd. Welke keuzemogelijkheden heeft u als IT eindverantwoordelijke bij het vervangen van uw huidige systemen?

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op