Augias Schoonmakers

Verhoogde efficiëntie én klanttevredenheid met unieke planning software

KLANTBEOORDELING 8+       Maurits Timmermans: “Nu kunnen wij ons focussen op dat waar wíj goed in zijn.”

“Doordat wij nu efficiënter kunnen plannen, hebben we meer ruimte om onze klanten de benodigde aandacht te schenken. En ook kunnen we nu onze mogelijkheden in andere branches onderzoeken. Zo kan onze business blijven groeien.”
Maurits Timmermans – Algemeen Directeur Augias Schoonmakers

Augias is een schoonmaakbedrijf gevestigd in het midden van Nederland. De missie van Augias: ‘Een vlekkeloze werkomgeving waarin mensen zich thuis voelen en zich kunnen richten op hun kerntaken.’ Om deze missie te vervullen is strakke planning een vereiste.

Zoals Maurits Timmermans, Algemeen Directeur van Augias hier zelf over zegt: “Wij werken veelal met schoonmakers die gedurende een dag op verschillende locaties werken én we garanderen 100% bezetting. Dus als er iemand uitvalt, heb je vaak direct bij drie of vier klanten een ‘probleem’. Als we er niet zijn, is de boel niet schoon. Zo simpel is het. Daarom moeten we te allen tijde snel kunnen schakelen. Bovendien werken we met flinterdunne marges, wat betekent dat we de kosten van overhead zo laag mogelijk moeten houden. Met onze nieuwe planning software slaan we een serieuze slag op het gebied van efficiëntie. En dat is goud waard!”

Heeft u een vergelijkbare uitdaging? Neem contact op.

DE ZOEKTOCHT NAAR ÉCHT EFFICIËNTE PLANNING SOFTWARE
Voor de komst van Codeless werkte Augias met een zelfontwikkelde planningstool, maar die had zijn beste tijd wel gehad. De planningstool paste niet meer bij de hedendaagse technologie en ondersteunde Augias niet meer bij het realiseren van hun groei ambities. Op het moment dat er een fout in het systeem zat, bestond er geen mogelijkheid om deze te herstellen. Fouten konden nog met de hand herschreven worden, maar naar de toekomst toe niet voorkomen worden. Dat moest anders! Het moment was aangebroken om te kijken naar diverse standaard softwarepakketten. Echter, géén van deze pakketten bood een passende oplossing. De pakketten die Augias onder de loep nam pasten niet in het operationele klant- en
medewerkersproces en visie van Augias. De uitdaging waar Augias voor stond, werd hiermee niet opgelost. Maurits Timmermans: “We waren op zoek naar een echt efficiënt softwarepakket, eentje waarmee schoonmakers op meerdere plekken per dag konden worden ingepland. Waarbij snel schakelen een vanzelfsprekendheid wordt en waarbij rekening werd gehouden met de snel veranderende klantwensen en onze minimale marges.

“Na de eerste afspraak verraste Codeless ons. Zij hadden bij de tweede afspraak onze software volledig op eigen initiatief nagebouwd. Zij vertelden mij wat onze visie is en hoe zij onze toekomst zagen. Dat
gaf mij direct vertrouwen. Ik wist: hier zit een partij die mijn problematiek begrijpt.”

Is standaard software voor u ook geen optie? Vraag naar de mogelijkheden.

Planning software; Augias Schoonmakers; Efficiëntie; Klanttevredenheid

DIRECTE TIJDWINST
Codeless begon aan de bouw, precies op het moment dat COVID-19 Nederland
bereikte. Maurits Timmermans zegt hierover: “Door COVID-19 hebben we bij Augias een dynamische tijd gehad. Maar Codeless toonde aan dat ze zich
konden verplaatsen in mijn bedrijf en de omstandigheden. Ze paste zich
moeiteloos aan en staarde zich geen moment blind op de kleine lettertjes
en algemene voorwaarden in onze overeenkomst. De medewerkers van Codeless stelden zich flexibel op, op meerdere fronten. Dat is één van de eigenschappen die ik heel erg in deze organisatie waardeer.”

Gedurende de zomer kreeg de nagebouwde software daadwerkelijk vorm en Augias begon met de eerste versie van de vernieuwde planningstool te werken. Maurits Timmermans: “Ik zag direct al tijdwinst. Afgelopen zomer hadden we een goede trial. De zomerperiode is voor ons een erg hectische periode waarin veel gewisseld wordt in verband met vakanties. Desondanks is er niets fout gegaan. Dat toont aan dat de data die in het softwarepakket geen fouten bevat. En daardoor kan ik me met andere dingen bezighouden. Precies zoals het hoort.”

PERSOONLIJKE AANPAK
Ook over het ontwikkelingsproces van het ‘slim software nabouwen’ is Maurits Timmermans erg te spreken: “Ik vind het super dat Codeless één iemand dedicated aanstelt voor een project. Diegene vertaalt onze wensen door naar de bouwers en programmeurs binnen Codeless. En zo kun je samen heel efficiënt en effectief werken! Ik houd er niet van als een andere
partij mij oplegt om op een bepaalde manier te werk te gaan. Beperkingen die standaard softwarepakketten bieden, in de zin van ‘Misschien wordt je suggestie in de run van volgend jaar meegenomen’, daar kan ik niks mee. Wij hebben een sterk en uniek DNA, daar zit onze kracht. Codeless ziet dat, begrijpt dat en vertaalt het door naar een applicatie die bij ons
past. Bovendien vind ik de persoonlijke aanpak van Codeless echt een unique buying reason. De directeur komt langs tijdens een meeting, je kent elkaar, vraagt even naar de thuissituatie bijvoorbeeld. Je bent geen nummer. Nee, we gaan samen dingen oplossen en aanpakken. Dat vind ik fijn. Bovendien zorgt Codeless ervoor dat deadlines worden behaald.”

TOT SLOT
Tot slot voegt Maurits Timmermans hier nog aan toe:

“Doordat wij nu efficiënter kunnen plannen, hebben we meer ruimte om onze klanten de benodigde aandacht te schenken. En ook kunnen we nu onze mogelijkheden in andere branches onderzoeken. Zo kan Augias blijven innoveren en groeien!”

Meer cases

Een greep uit onze klanten


MAATWERKSOFTWARE VOOR AGRICULTUUR BEDRIJF

In deze nichemarkt is het bijna onmogelijk om een geïntegreerde softwareoplossing te vinden. De maatwerksoftware…


NIEUWE
FRONT-END VOOR HATTELAND AUTOSTORE
Een geavanceerde front-end dat naadloos aansluit op een maatwerk ERP en geautomatiseerd warehouse.


NIEUWE ERP SOFTWARE VOOR OLIE EN GAS INDUSTRIE
Een uniek IT-landschap, nagebouwd in een enkel ERP software toepassing. Vanwege een faillissement van…

“En dan kun je je afvragen: Waarom geen 10? Nou, die 10 komt nog wel. We zijn het systeem namelijk samen nog aan het doorontwikkelen, passende bij onze groei ambitie. Maar ik heb alle vertrouwen in een perfect eindresultaat.”

Maurits TimmermansAugias Schoonmakers

Aanbevolen whitepaper

WHITEPAPER – DE 5 OPTIES BIJ HET VERVANGEN VAN UNIEKE IT-LANDSCHAPPEN

Op technologisch vlak is de wereld in rap tempo veranderd. Welke keuzemogelijkheden heeft u als IT eindverantwoordelijke bij het vervangen van uw huidige systemen?

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op