Mislukte ERP implementatie en een weggegooid ERP systeem: Hoe dit anders kan

Mislukte ERP implementatie weggegooid ERP systeem

Er zijn ontzettend veel goede redenen om over te stappen op een nieuw ERP systeem. Bijvoorbeeld het in kaart brengen en verbeteren van bedrijfsprocessen of het opnieuw inrichten ervan. Dit klinkt vaak veelbelovend, maar in de praktijk blijkt dat een ERP implementatie vaak mislukt. Niet alleen bij kleinere bedrijven, maar ook bijvoorbeeld bij Nike, Waste Management, HP en Lidl.

Waarom ERP implementatie-projecten vaak mislukken

Bij ERP systemen implementeren gaan er nog vele dingen fout. Het budget wordt overschreven, de applicatie wordt te laat opgeleverd, er is weinig interne en/of externe deskundigheid en onvoldoende tijd besteed aan opleiding van de eigen werknemers. Allemaal problemen die kunnen worden voorkomen als er genoeg aandacht aan het project wordt gegeven en iedereen 100% uitgelijnd is.

Teruggaan naar het oude ERP systeem is ook geen geschikte optie

Zo is het niet ongehoord dat er vele miljoenen omgaan bij een ERP implementatie. Om het vervolgens allemaal weg te gooien en terug te stappen op de oude ERP software. Een ontzettend dure investering die men ook niet zomaar terug krijgt, maar wat op zichzelf ook vele risico’s met zich meebrengt. Zo kan verouderde software problemen ondervinden met ondersteuning, vatbaar zijn voor verschillende aanvallen van buitenaf, en zullen bedrijfsprocessen aangepast moeten worden aan de software, in plaats van andersom. Oude software vervangen is dus eigenlijk écht nodig.

Zo kwam Lidl onlangs in het nieuws vanwege het staken van het SAP Retail implementatieproces. Met de switch wilde de supermarktketen zijn IT-infrastructuur vereenvoudigen en centraliseren. Ook was het doel een beter inzicht te krijgen in klantgedrag en de prestaties van de afzonderlijke filialen. De implementatie werd zeven jaar eerder opgestart en heeft maar liefst 500 miljoen euro gekost. Zonder resultaat dus. Lidl heeft nu haar dertig jaar oude legacy software maar weer in gebruik genomen.

Een risicoloze ERP implementatie

Gelukkig is er een risicoloze oplossing voor het voorkomen van alle kopzorgen rond het vernieuwen van software. Slim Software Nabouwen van Codeless Technology is dé manier om uw ERP systeem te vernieuwen. Het uitgangspunt van deze projectmethodiek is uitlijning. Door op voorhand uw huidige ERP systemen op te nemen met onze Recorder, om vervolgens te analyseren door middel van onze Analyzer weten we precies wat uw software doet en hoe het werkt. Daarna wordt deze software compleet nagebouwd zonder dat hiervoor uw broncode benodigd is. Vervolgens kunnen alle veranderingen worden doorgevoerd: Nieuwe functionaliteiten, of het verwijderen van functionaliteiten die u toch niet gebruikte, bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Doordat de oude en nieuwe applicatie hetzelfde werken blijft de impact op uw organisatie minimaal. Processen blijven namelijk hetzelfde en door het nabouwen van de huidige software blijft ook de kennis van uw medewerkers behouden en door de uitlijning is er geen risico op falende bedrijfsprocessen en teruglopende omzet. Maar dit haalt tevens het risico dat uw project in het rijtje ‘gefaalde software vernieuwingsprojecten’ valt. Codeless belooft uw ERP software systemen gegarandeerd binnen tijd en binnen budget op te leveren. Vanuit deze nieuwe situatie kunt u veranderingen doorvoeren en starten met innoveren.

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software