Nieuw ERP systeem Anker, up-and-running in één weekend

ERP systeem Anker

Codeless implementeert succesvol nieuw ERP systeem voor drankengroothandel Anker in één weekend. Nederlands grootste onafhankelijke drankengroothandel Anker Amsterdam Spirits liet onlangs haar sterk verouderde ERP systeem vervangen door een compleet nieuw systeem. Middels Slim Software Nabouwen werd door Codeless het nieuwe ERP genaamd BiT Anker ontwikkeld. Op 1 oktober 2016 werd in één weekend het BiT platform succesvol geïmplementeerd.

Anker Amsterdam Spirits (Anker) is opgericht in 1990 en richt zich met een ruim assortiment aan gedistilleerd, bier, wijn en fris op horecagroothandel, retail-organisaties, supermarkten, slijterijen en avondwinkels door geheel Nederland. Haar kernsysteem genaamd Impuls was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de hedendaagse wensen van klant en gebruiker.

Middels de Slim Software Nabouwen – methode werden de functionaliteiten, van het oude systeem, die zeer belangrijk voor de organisatie zijn en tot op heden bijdragen aan het succes van Anker door Codeless overgenomen en getransformeerd naar het nieuwe platform. Een voorbeeld hiervan is de unieke implementatie van ‘grijplocaties’ voor goederen die een zeer snelle doorloopsnelheid kennen. Het unieke logistieke proces dat door deze implementatie wordt aangestuurd behoort tot het bedrijfs-DNA van het Anker en was een bijzonder onderdeel in het oude ERP. Transformatie van deze functionaliteiten naar het nieuwe ERP systeem was dan ook essentieel.

Nieuwe modules werden ontwikkeld en toegevoegd waaronder een zeer complexe accijnsmodule. Voor een organisatie als Anker een module die inhaakt op al haar kernactiviteiten van levering, goederenstroming, opslag tot douane- en accijnsaangifte, etc. De module werd met het CodeX platform door Codeless ontwikkeld.

Succesvol live in één weekend

Daniël den Ouden is werkzaam als Leadman bij Codeless en heeft de implementatie van het ERP Systeem bij Anker projectmatig begeleidt en doorgevoerd. “Kwaliteit en service staan zeer hoog in het vaandel bij Codeless. Het succesvol implementeren van een nieuw ERP systeem voor de klant bestaat dan ook uit een snelle, foutloze wisseling van systemen en een complete acceptatie door alle gebruikers van de organisatie. Wat in de praktijk betekent dat de zogenaamde leercurve van de totale gebruikers kort is en het niveau van orderverwerking in een paar dagen op het gewenste, gebruikelijke niveau staat,“ aldus den Ouden.

Het opstarten van BiT werd in één weekend gerealiseerd zodat er geen operationele druk aanwezig was. Het volledige team van Anker was ‘op de werkvloer’ aanwezig en werd bijgestaan door een team van IT specialisten onder andere vanuit Codeless. Stapsgewijs werden alle processen opgestart in het nieuwe ERP systeem onder toezicht van een stuurgroep en een Situation-room, waar eventuele problemen ter plekke kunnen worden opgelost. Den Ouden; “Maandag kon de normale productie bij Anker van start gaan. En na een aantal dagen was het vertrouwde niveau bereikt. Inmiddels wordt zelfs op diverse vlakken efficiënter gewerkt en een hoger niveau bereikt in het nieuwe systeem dan voorheen.“

Wat is Slim Software nabouwen?

Slim Software nabouwen houdt in dat de functionaliteiten van het oude softwaresysteem volledig worden nagebouwd en toegerust op de eisen van deze tijd. Automatisch beschikbaar voor desktop, tablet en smartphone, zodat de applicatie voor online zakendoen kan worden ingezet. Meer weten >

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software