Telecom

Codeless vernieuwt verouderde klantenservice applicatie

4.6/5

Beoordeling 9 / 10

Telecom
Codeless vernieuwt verouderde klantenservice applicatie​
Telecom
Codeless vernieuwt verouderde klantenservice applicatie​
Vorige slide
Volgende slide

“Een softwarepartij die binnen tijd en budget kan blijven, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik vond het dan ook moeilijk te geloven dat Codeless dit wel kon. Maar het was toch echt een belofte die Codeless ons deed én nakwam. Hoewel ik wat vreesde voor onze eigen bezetting, was de impact op mijn eigen team ook nog eens relatief laag.”

Job Schut – Director Consumer Fixed Tele2 Nederland

Tot een half jaar geleden was er bij Tele2 sprake van een verouderde klantenservice applicatie die nog enkele jaren mee moest, maar eigenlijk niet langer mee kon. Er waren wel budgetten en manuren ingecalculeerd voor een vernieuwingsslag, maar voor een compleet nieuw systeem was geen ruimte. De huidige software nabouwen leek dus de beste optie te zijn. En daar kwam Codeless om de hoek.

De situatie

Job: “Ik wilde onze huidige systemen voor de kortere termijn consolideren; dat ons oude systeem gewoon weer 3/4/5 jaar mee kon. Dus opnieuw bouwen was een goede optie. Mijn consultant kwam met twee partijen, waaronder één buitenlandse club. Dat had echter niet mijn voorkeur. Het is fijn om met een lokale partij zoals Codeless te werken. Zijn er problemen, dan kunnen we meteen met hen schakelen. Bovendien is het voor ons ontzettend belangrijk dat de partij waarmee we werken dezelfde taal spreekt én de regionale problematiek begrijpt. Wij opereren in de Nederlandse markt. We sluiten aan op basis van postcode-huisnummer; iets typisch Nederlands. Met die postcodes kun je huizen identificeren en dat is praktisch de core van onze business. Om die reden vind ik het heel fijn dat iemand die aan ons systeem werkt niet hoeft na te denken over wat een postcode is.

Nog een reden waarom het fijn is om met een Nederlandse partij te werken: Voordat we ons systeem vernieuwden hadden we nog maar één iemand in huis die alles van het systeem wist. Nu hebben we die kennis bij een lokale partij belegd, een club die we goed kennen en waar we graag mee samenwerken: Codeless”.

De taak

Omdat het nieuwe systeem exact hetzelfde moest kunnen als het oude, is Codeless op doortastende wijze te werk gegaan. Job: “Onze kennishouder heeft een complete dag met techneuten van Codeless in een ruimte gezeten. Op deze dag liet hij alle functionaliteiten van het oude systeem aan Codeless zien. De kennishouder deed het voor, Codeless nam het op en vervolgens werden de functionaliteiten uit het oude systeem exact nagebouwd. Sommige knoppen verdwenen, want die voegden weinig toe, het systeem kreeg een moderne look en we hebben de leesbaarheid van enkele teksten verbeterd. Het was eigenlijk als een oude zolder die we eens flink hebben opgeruimd.”

Het resultaat

Niet alleen hoog in de boom is men erg te spreken over het werk van Codeless. Ook op de IT-afdeling en in het callcenter is de verandering merkbaar. Job: “Onze techneuten leren het systeem weer kennen en begrijpen en dat maakt hun werk gewoon leuker! Daarnaast merkten we dat de mensen in het callcenter zelf ook heel blij zijn. Er is weer in hun systeem geïnvesteerd, dat bracht een hele positieve vibe. Doordat het systeem is nagebouwd, hoefden onze medewerkers geen nieuwe cursussen of iets dergelijks te volgen. Bovendien werd de snelheid van het systeem na vernieuwing als stukken sneller gepercipieerd. Het nieuwe systeem was eerder een cadeautje dan een opgave.”

Volgens Job hanteert Codeless een sterke aanpak, zijn we communicatief, snel ter plekke en betrouwbaar. “Ik denk dat de aanpak van Codeless heel erg goed is. Ze lichten je systeem zorgvuldig door, geven een commitment af en komen beloftes na.”

“Heb je broncode, plus een applicatie die het op zich goed doet, maar moeilijk te onderhouden is? In zo’n geval is Codeless de ideale partij.”

4.6/5

Beoordeling 9 / 10

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software