Veelgestelde vragen (FAQ)

Jazeker! De CEO van Codeless (Roland Worms) heeft de Slim Software Nabouwen methode méér dan 10 jaar geleden ontwikkeld. Hij is ervan overtuigd dat software projecten voor bedrijven met unieke bedrijfsprocessen dusdanig complex zijn geworden dat een effectievere en efficiëntere aanpak nodig was. De ervaring leert, en de media staat er vol mee, dat veel software projecten helaas mislukken. Dit is niet nodig: Slim Software Nabouwen is dé beste oplossing voor software vernieuwings-trajecten. Intussen zijn er verschillende bedrijven die de Slim Software Nabouwen methode trachten te evenaren.

Ja. Omdat het bij Slim Software Nabouwen projecten enkel gaat om het analyseren van functionaliteiten van bestaande software, zonder dat de broncode behoeft te worden ingezien en worden gebruikt, is er geen sprake van auteursrechtinbreuk. De benodigde en gewenste toepassingen en functionaliteiten worden gedocumenteerd en op basis daarvan wordt nieuwe software applicatie gecreëerd. De auteursrechten blijven door Codeless gerespecteerd. Lees dit artikel over Slim Software Nabouwen voor meer informatie. 

Onze software is met name geschikt voor (internationale) bedrijven met unieke bedrijfsprocessen, ongeacht de branche. Veel klanten van ons zijn actief in de groothandel, transport, retail, facilitaire dienstverlening en maritieme sector. Bekijk voor meer informatie onze klantcases.

Of u nu ERP, WMS, TMS, CRM, planningspakketten, robotaansturing of productconfiguratiesoftware nodig heeft, ons software platform – CodeX – is geschikt om alle vormen van softwareapplicaties te bouwen.

Ook voor de modernisatie van uw maatwerksoftware kunt u bij ons altijd terecht. 

Het intellectuele eigendom blijft te allen tijde in handen van u, de klant. De door Codeless gemoderniseerde applicaties zijn erop gericht om u te ondersteunen en waarde toe te voegen aan uw activiteiten, maar al het intellectuele eigendom dat wordt gecreëerd of gebruikt, blijft volledig onder uw controle en eigendom. Dit principe vormt de basis van ons bedrijfsmodel.

Aarzel niet om contact op te nemen als u hierover vragen heeft.

De exacte duur van uw software (na-)bouw en innovatie traject is afhankelijk van uw ambitie en omvang van de bestaande applicatie. Gemiddeld duurt de analyse & offerte fase ca. 6 tot 8 weken.

Slim Software Nabouwen projecten duren gemiddeld 3 tot 6 maanden, waarbij het opvolgende innovatie traject afhankelijk is van de ambitie en complexiteit (ervaring leert tussen 2 en 4 maanden). 

Codeless werkt met fixed time en fixed price aanbiedingen. 

Op voorhand is dit altijd moeilijk te zeggen. Maar op basis van een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij wij uw ambities inventariseren en bespreken, kunnen wij een toepasbaarheidsonderzoek voor u opstellen. Dit toepasbaarheidsonderzoek bevat een fixed price aanbieding met o.a. een helder project aanpak, doorlooptijden en investeringsoverzicht. 
 
De projectgrootte van de afgelopen jaren bedraagt indicatief tussen de 45.000 tot 325.000 euro.

Ja. Codeless vernieuwt, bouwt én onderhoudt software die altijd perfect aansluit op uw unieke bedrijfsprocessen. Zodat u de beste software heeft voor uw bedrijf én ambities. Nu, morgen en over 30 jaar.

Bij Codeless werken we met standaard support en onderhoudsovereenkomsten die voorzien op preventief, adaptief en correctief onderhoud. Klanten van Codeless hebben een dedicated support team voor 24/7 ter beschikking. 

Wat vandaag de meeste moderne technologie is, kan volgende maand al verouderd zijn. Codeless hanteert een unieke aanpak om nieuwe legacy software te voorkomen.

Ons software platform – CodeX – waarop uw software gebouwd wordt, maakt altijd gebruik van de nieuwste én toekomstige technologieën. Zo voorkomen wij dat uw softwareapplicatie legacy wordt. 

Uw gewenste (maatwerk) functionaliteit wordt geconfigureerd op het CodeX platform. Deze zit boordevol met standaard features, is flexibel en schaalbaar! Met als resultaat: een perfect op uw bedrijfsprocessen én (groei-)ambities aansluitende software applicatie.

Wij zorgen óók voor support en onderhoud op uw applicatie. Daarmee is uw software altijd up-to-date, zowel technisch als functioneel.

Jazeker. Véél klanten vragen hiernaar, om de toepasbaarheid op hun situatie en mogelijkheden van het Codeless platform in te zien.

Afhankelijk van uw ambitie en omvang van de bestaande (deel)applicatie kunnen we een prototype opnemen in de aanbieding. Voor een relatief lage investering krijgt u zo razendsnel inzicht in wat de toekomst u zou kunnen brengen.  

Vanuit vestigingen in Nederland, Roemenië en Dubai staat Codeless met meer dan 100 gedreven IT-professionals klaar om u te adviseren en ondersteunen bij software vraagstukken én uitdagingen. 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Geïnteresseerd? Bekijk onze vacatures!

Klanten krijgen een exclusief gebruiksrecht (licentie) voor het gebruik van het CodeX software platform van Codeless en de op basis daarvan ontwikkelde maatwerkoplossing. Hierdoor heeft u dus géén extra kosten per gebruiker! 

Jazeker. Codeless heeft ervaring met alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerde multinationals. Zie onze klantverhalen voor onze innovatieve oplossingen en succesvolle samenwerkingen. 

De visie van Codeless is om altijd te gaan voor duurzame klantrelaties en succesvolle samenwerkingen c.q. partnerships. (Nooit voor korte termijn omzet of quick wins.)

Codeless is zowel Microsoft Gold Partner als ISAE type II gecertificeerd. 

Codeless maakt in de basis gebruik van de Microsoft technology stack:

Standaard bevat ons platform al over veel verschillende features. Enkele voorbeelden van deze features en integraties vind u hier: Platform features

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software