Reparatie / onderhoud van schepen - Damen Shipyards

Mobiele applicatie en geoptimaliseerde backend voor meetcontroles van schepen

4.6/5

Beoordeling 9,2/ 10

Reparatie / onderhoud van schepen - Damen Shipyards
Mobiele applicatie en geoptimaliseerde backend voor meetcontroles van schepen
Reparatie / onderhoud van schepen - Damen Shipyards
Mobiele applicatie en geoptimaliseerde backend voor meetcontroles van schepen​
Reparatie / onderhoud van schepen - Damen Shipyards
Mobiele applicatie en geoptimaliseerde backend voor meetcontroles van schepen​
Previous slide
Next slide

De situatie

Bij Damen Shipyards worden schepen gebouwd welke dagelijks op allerlei fronten gecontroleerd worden. Robert Jan van Houten: “Monteurs checken dag in, dag uit de temperatuur en druk van bepaalde onderdelen. Er wordt gekeken of er niks lekt, of alles schoon is, of er geen rare foutmeldingen zijn. Dat wordt tot nu toe nog altijd op papier gedaan. Maar het nadeel van papier is dat je dat maar aan één iemand kan leveren; De eigenaar van het schip, in dit geval. Maar die informatie is relevant voor meerdere partijen: de fleetowner, de onderhoudsplanner aan wal, de hoofd technische dienst en Damen zouden ook graag inzicht in die checks hebben. Zo kunnen we onze boten namelijk beter maken. Bovendien kan aan de metingen, onderhoud gekoppeld zijn. Daarom wilden wij het dagelijkse ronde-boekje digitaal maken.”

Robert Jan: “We hebben korte tijd een applicatie uit de App-Store gebruikt. Die hebben we gevuld en bij een of twee klanten uitgeleverd. Maar we liepen daarbij tegen zoveel restricties aan, dat dat onvoldoende passend was. Toen we met Codeless aan de slag gingen hebben we deze app als voorbeeld genomen. De basis klopte al, maar de details moesten ook op onze organisatie én bijbehorende wensen aansluiten.

De taak

Toen Robert Jan bij Codeless terecht kwam, voelde dat goed: “We werden al snel enthousiast en binnen no time lag er een heel gedegen plan. Vervolgens zaten we aan tafel met een database-architect, een userinterface ontwerper en met Roland, de directeur. Gezamenlijk konden zij op elke vraag die ontstond direct antwoord gegeven. Dat gaf vertrouwen.” Wat voor Robert Jan de doorslag gaf om met Codeless te gaan werken was de mockup die Codeless in de beginfase afleverde: “We hebben Codeless in eerste instantie een mockup laten maken, zodat we enkele functionaliteiten daadwerkelijk konden bekijken. Deze mockup was een hele fijne tool. Het was direct heel erg visueel en voor mij de reden om daadwerkelijk in zee te gaan met Codeless.”

De werkwijze

Maar ook over de werkwijze en uitkomst is Robert Jan te spreken. “Ik heb het als heel prettig ervaren hoe Codeless dingen oppakt. Je zit gewoon met een partij aan tafel waarmee je een hele korte lijn hebt. Bovendien werkt Codeless heel pragmatisch. Aan de hand van voorbeeld filmpjes bijvoorbeeld. Die hielpen ons om te beoordelen ‘dit werkt wel en dit moet nog even anders’. Zo vonden we samen snel de juiste richting”.

Het resultaat

“Codeless beloofde een goedwerkende applicatie. Maar ze hebben de verwachting overtroffen. Waar we vanaf het begin spraken over een minimum viable product hebben ze uiteindelijk een app geleverd met een aantal extra features die niet eens in de initiële briefing voorkwamen. De backend ziet er bijvoorbeeld waanzinnig uit. En precies dit soort features, die overigens kosteloos ontwikkeld zijn, maken de applicatie helemaal af.’

“Codeless werkt met korte lijnen, kundige mensen en op hoog tempo. Met het team bouwden we snel een relatie op en het werk kwam nooit stil te liggen. Ik heb het werken met Codeless, zéker ook het resultaat, als héél prettig ervaren.”

4.6/5

Beoordeling 9,2 / 10

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software