De voordelen van Power BI voor uw bedrijf

Voordelen Power BI voor uw bedrijf

Microsoft Power BI is business intelligence software. Met deze software kunnen bedrijven gemakkelijk data visualiseren in de vorm van rapportages en dashboards. Power BI dashboards zorgen ervoor dat data uit verschillende databronnen worden omgezet naar interactieve inzichten, welke vervolgens gedeeld kunnen worden met de organisatie.

Power BI is in juli 2015 gelanceerd en is onderdeel van het Power Platform van Microsoft. Dit platform omvat ook programma’s als PowerApps en Power Automate (voorheen Microsoft Flow).

Hoe ondersteunt Power BI u, ongeacht uw branche?

Power BI ondersteunt u en uw bedrijf door enorme hoeveelheden data te analyseren. Door dit te structureren en in een dashboard te plaatsen om deze data te visualiseren, kan de organisatie efficiënter werken. Dit komt omdat de visualisaties meer inzicht geven in processen en prestaties, waardoor beter onderbouwde en geïnformeerde beslissingen kunnen worden genomen.

Bovendien helpt Power BI bij het identificeren van trends uit het verleden, huidige prestaties en het stellen van prognoses. Power BI is marktleider in business intelligence-software vanwege de eenvoudige en toegankelijke inzichten, de uitgebreide analysemogelijkheden en lage kosten.

Voordelen Power BI Codeless

Wat zijn de voordelen van Power BI voor uw organisatie?

Kiezen voor de business intelligence software Power BI brengt vele voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Combineer data uit verschillende databases, bestanden en web services en verkrijg hiermee unieke inzichten die voorheen niet inzichtelijk waren.
  • Dankzij het 360°-overzicht van uw bedrijf kunt u uw gegevens snel en gemakkelijk doorzoeken.
  • De interactieve dashboards worden automatisch bijgewerkt wanneer er gegevens worden toegevoegd of aangepast, waardoor de nieuwste gegevens altijd beschikbaar zijn.
  • Het geeft u het volledige beeld van uw gegevens uit meerdere databronnen in één weergave. Zoals uw financiële data.
  • Power BI is gemaakt met de eindgebruiker in gedachten en werkt hierdoor zeer intuïtief. Dit maakt het voor alle gebruikers binnen uw bedrijf gemakkelijk om de antwoorden te vinden die ze zoeken.
  • Het maakt integratie met veel producten mogelijk, inclusief andere Power Platform-tools (zoals PowerApps en Power Automate) en Excel.

Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met behulp van business intelligence

Power BI is geschikt en nuttig voor bedrijven van elke omvang en industrie: van groot tot klein en van softwarebedrijven tot landbouwbedrijven. Power BI zelf wordt het meest toegepast binnen afdelingen als financiën, marketing, sales, human resources, IT en operations.

Veel bekende bedrijven gebruiken Power BI al om hun bedrijfsprocessen te ondersteunen en te verbeteren, waaronder EnecoBPHewlett-PackardNederlandse Spoorwegen (NS) en Rolls Royce.

Business intelligence-oplossingen zijn optimaal voor bedrijven die tevreden zijn met hun bedrijfsmodel en in de eerste plaats vooral op zoek zijn naar manieren om de bedrijfsvoering te verbeteren, de efficiëntie te vergroten en organisatorische doelstellingen te behalen.

Afhankelijk van uw behoeften en uw branche, kan Power BI veel verschillende doelen dienen en verschillende aspecten van uw bedrijfsprocessen ondersteunen. Of u nu actief bent in het bankwezen, de auto industrie of de gezondheidszorg.

Codeless en Microsoft Power BI

Codeless Technology is gecertificeerd Microsoft Gold Partner in applicatieontwikkeling en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van unieke cloud ERP-systemen voor de detailhandel, handel, productie en logistiek en zakelijke dienstverlening. Wij zijn experts in het doorgronden van (unieke) bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van digitale systemen voor uw bedrijfsvoering.

Codeless is uw partner bij het implementeren van nieuwe softwaresystemen en ondersteunt u bij het verkrijgen van beter inzicht in uw bedrijf met Power BI. Wilt u meer weten over de integratie van Microsoft Power BI of benieuwd hoe wij u kunnen helpen het gebruik van business intelligence te maximaliseren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op én plan een afspraak met ons in.

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software