Codeless geeft seminars tijdens ICT & Logistiek event 2019

Slim Software nabouwen ICT & Logistiek 2019

Michael van Schaik (Codeless.com) spreekt tijdens zijn seminar op de ICT & Logistiek beurs 2019 over het concept Slim Software Nabouwen en hoe dit concept bedrijven kan helpen om te innoveren.

Zijn softwareprojecten te complex?

In de afgelopen decennia zijn er vele software implementaties gedaan en algemeen bekend dat het doen van software projecten een complexe, risicovolle en dure aangelegenheid is. Door o.a. de bedrijfsprocessen, technologie en schermen tegelijkertijd aan te passen, wordt de complexiteit van de implementatie alsmaar groter.

De wens van de klant is dat het nieuwe systeem superieur zal zijn aan het oude systeem (meer geoptimaliseerd, ondersteunt de processen beter, heeft een betere architectuur, is gebruikersvriendelijker, etc.). Wat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien, is dat het nieuwe systeem hierdoor ook substantieel anders zal werken dan het oude systeem.

Het oude systeem heeft zich al wel tientallen jaren bewezen, waarbij iedere gebruiker het goed kent en precies weet wat het wel en niet afdekt. Doordat het nieuwe systeem anders werkt wordt de implementatie complex en struikelen veel bedrijven over het succesvol in gebruik nemen van het nieuwe systeem. Over het algemeen duurt het veel langer, of lukt het zelfs helemaal niet.

Zie ook het voorbeeld van Lidl, die na het investeren van 500.000.000 euro, terug zijn gegaan naar hun oude en vertrouwde systeem. (lees hierover meer in dit artikel van LogistiekProfs)

Risicomijdende methode voor het vernieuwen van software

Software nabouwen is een projectmethodiek waarbij de complexiteit van soortgelijke projecten wordt teruggebracht. Door het project in twee faseringen te delen wordt het project eenvoudiger, beter controleerbaar en sneller te implementeren.

Stap 1: het nabouwen van het huidige systeem waardoor het een technologische upgrade krijgt

Stap 2: een functionele upgrade van het systeem waarbij de processen worden geoptimaliseerd

Na de eerste fase wordt het systeem volledig in productie genomen en is het voor iedereen duidelijk hoe het werkt en welke functionaliteiten het moet bevatten. Met de eerste fase is een solide fundament geplaatst om verbeteringen door te voeren en innovatieprojecten te starten.

Tijdens ons seminar staan we stil bij de gevaren van verouderde systemen en tonen we u voorbeelden op welke manier deze zonder risico’s kunnen worden vervangen. Dezelfde schermen, betere mogelijkheden!

We zien u graag bij ons seminar!

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software