ICT-projecten kosten vaak veel meer dan verwacht

Slim Software Nabouwen binnen tijd en budget

Timings en budgetten binnen de ICT

We horen het vaak van klanten: “Jullie blijven binnen timings én budget. Dat hadden we van tevoren niet verwacht”. We vinden het prettig om te horen dat we onze klanten tevreden kunnen stellen. Maar jammer genoeg lukt het binnen de ICT niet altijd om deadlines te halen en binnen budget te blijven. Onlangs plaatste NOS.nl  een artikel over waarom de kosten voor ICT vrijwel altijd uit de hand lopen.

Aanleiding van het artikel van de NOS (14 juni 2018) was het vernieuwen van ICT-systemen bij de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deze vielen namelijk 59 miljoen duurder uit dan begroot. Daarnaast werd eerder dit jaar duidelijk dat digitalisering van de rechtspraak 220 miljoen euro kost in plaats van de geplande 60 miljoen.

En niet alleen bij de overheid, ook in het bedrijfsleven is dit een veelvoorkomend probleem. Zoals Albert Boonstra, hoogleraar informatiemanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen, aangeeft: “Pas nadat een project is gestart, bedenkt een organisatie meestal dat er extra wensen zijn. En dan gaan de tarieven gierend snel omhoog.”

Precies dat ondervangen we bij Codeless. We gaan op geheel eigen wijze te werk en zorgen ervoor dat we het complete proces van je systeem op voorhand snappen. Want ook onze ervaring is: Zodra het project gestart is, komt men met nieuwe wensen. Dat voorkomen wij doormiddel van complete uitlijning van het project op voorhand. Iedereen weet op deze wijze precies wat er precies verwacht mag worden van de oplevering en welk prijskaartje daarbij hoort. Vervolgens houden we tijdens de bouw continu de eindgebruiker in gedachten. De gebruiker moet precies zo met het systeem kunnen werken als dat deze vanuit het verleden gewend is. Door deze aanpak loopt het bedrijfsproces zo min mogelijk risico.

We gaan voor een risicomijdende uitvoering waarbij we eerst slim software nabouwen. Hierbij houden we zowel kosten als timings scherp in het oog, zodat onze klanten sneller kunnen inspelen op de markt.

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software