Groothandel emballage

Efficiënter en overzichtelijker werken door digitaliseringsslag

4.4/5

Beoordeling 8,5 / 10

Groothandel emballage
Efficiënter en overzichtelijker werken door digitaliseringsslag
Groothandel emballage
Efficiënter en overzichtelijker werken door digitaliseringsslag
Groothandel emballage
Efficiënter en overzichtelijker werken door digitaliseringsslag
Vorige slide
Volgende slide

Interjute opereert binnen de internationale zakkenhandel.

Van oudsher maken zij jute zakken, maar tegenwoordig vooral polypropyleen zakken. Zakken waar 25 kilo of 50 kilo product in kan, maar ook tailor made big bags worden door hen geleverd. Het is een internationaal georiënteerd bedrijf, met de nadruk op West-Europa. Wat Interjute onderscheidt van de concurrent? Het ontzorgen van klanten, met name binnen de kunstmest-, mengvoeders- en moutindustrie. Kwaliteit en service staan voorop. En om kwaliteit plus service anno 2022 blijvend te kunnen garanderen, is meegaan met je tijd, oftewel: digitaliseren, een must.

Jack Lauwers (Finance Manager): “De corona-periode heeft ons mede ertoe bewogen om onze software én hardware weer eens goed onder de loep te nemen. De conclusie: er ligt een mooie kans om meer digitaal te gaan en dus efficiënter en overzichtelijker te gaan werken. Vrijwel 95% van onze communicatie vindt tegenwoordig digitaal plaats. Fijn als je een systeem hebt dat daarop aansluit. Codeless maakt het ons mogelijk om op het gebied van software een flinke inhaalslag te maken. En mooie extra: ze schakelen ook op het gebied van hardware. Daarmee ontzorgen ze ons enorm.”

Interjute en Codeless werken al sinds jaar en dag met elkaar samen. Dat wil zeggen: Toen Codeless nog geen Codeless was, maar nog Impuls heette, sloegen de twee partijen de handen al in elkaar. Al zo’n 25 jaar doen ze zaken. Destijds startten ze de samenwerking met een softwareprogramma dat aansloot op de verpakkingsindustrie. In 2006 werd het tijd voor een vernieuwing van het programma waar tot dat moment mee gewerkt werd en hoewel Interjute met diverse partijen om tafel ging – weer even met een open blik om je heen kijken, kan immers nooit kwaad – viel de keuze toch opnieuw op Codeless.

Jack Lauwers zegt hierover: “We vielen in 2006 opnieuw voor de expertise van Codeless. De goede verstandhouding én de kennis die bij hen zit, waren voor ons doorslaggevend. Er waren toentertijd een aantal partijen die zeiden het voor minder te kunnen doen. Maar daarbij kon je dan een standaardpakket afnemen, waarbij je weet dat je – als je iets extra’s wilt – je vaak op een nee stuit. Bij Codeless kun je juist alle kanten op. In principe is alles mogelijk. Dat is belangrijk voor ons, die flexibiliteit.”

Veel kennis

In 2006 upgrade Codeless dus het toenmalige softwarepakket van Interjute. Het werd Windows-compatibel. Iets wat nu natuurlijk alweer meer dan vanzelfsprekend is. Maar Codeless leverde ook een douane pakket. Een pakket dat in de loop der jaren steeds weer werd uitgebreid en aangepast indien nodig.

“We hebben binnen Interjute veel te maken met douaneformaliteiten.” Geeft Jack Lauwers aan. “Wij moeten zelf invoerrechten over de zakken afdragen en de douane vereist dat we dat geautomatiseerd doen. Deze functionaliteit is door Codeless geïntegreerd in het pakket waar we al mee werkten. Het was destijds mooi om te zien dat ze bij Codeless niet alleen verstand hebben van programmeren, maar dus ook van douanewetgeving. Codeless werkt natuurlijk veel met partijen die groots importeren en/of exporteren, dus er zit veel kennis op dat vlak.”

"De communicatie is gewoon goed: professioneel én persoonlijk."

Jack Lauwers - Finance Manager bij Interjute

Inhaalslag

In 2021 werden alle Interjute-pakketten opnieuw bekeken en men kwam tot de conclusie: een nieuwe upgrade is geen overbodige luxe. De lay-out mocht meer anno nu, maar ook moest de functionaliteit worden aangepast naar de nieuwe tijd. Alles (van uploaden tot aanpassen tot verzenden) moest digitaal kunnen, medewerkers onderling moesten dingen makkelijker met elkaar kunnen delen. Dat werk.


Jack Lauwers: “We stelden een wensenlijst op. Maar het grootste deel van waar we behoefte aan hadden, bleek al in het nieuwe softwarepakket van Codeless te zitten. Dus dat was relatief eenvoudig. De uitdaging zat hem dit keer vooral in het totaalplaatje. We voeren momenteel namelijk ook een update door in onze hardware omgeving. Nu staat hier nog een server, maar daarmee gaan we straks de Cloud in. Nu werken we nog met vaste werkplekken op kantoor, vanuit een terminal server omgeving. Straks zijn dat allemaal laptops. We maken dus een inhaalslag op zowel hardware- als softwaregebied. Fijn hierbij: Codeless begeleidt ons. Dat wil zeggen: onze externe hardware beheerder stemt alles direct af met Codeless en Codeless praat ons één keer per week helemaal bij. Dat ontzorgt ons enorm. ”

Professioneel én persoonlijk

Niet alleen op het gebied van ontzorgen, is Lauwers over Codeless te spreken. We gaven het eerder al aan, ook de kennis van zaken is wat hem betreft ook een grote pre: “Het komt zelden voor dat we een vraag hebben waarvan ze niet weten wat wij bedoelen of dat het niet kan.” Daarnaast geeft de Finace Manager van Interjute aan het prettig te vinden dat het personeel dat bij Codeless werkt er over het algemeen al redelijk lang werkt: “Wij kennen inmiddels best veel mensen binnen Codeless. En de mensen die er werken weten ook wie wij zijn. Als er een overleg nodig is dan komt er iemand langs op het bedrijf. Bovendien is de communicatie gewoon goed. Professioneel én persoonlijk. Tot slot is er ruimte voor spoedgevallen. Als iets echt nú moet, dan bel ik op en wordt het geregeld. Dat werkt fijn!”

“Het grote voordeel van Codeless is de aanwezige expertise. Niet alleen op het gebied van software, maar óók op andere relevante terreinen.”

4.4/5

Beoordeling 8,5 / 10

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software