Zeevracht

Innovatie in container en zeevracht door technologische vernieuwing

Containervervoer-exofex-logo
4.6/5

Beoordeling 9 / 10

Zeevracht
Innovatie in container en zeevracht door technologische vernieuwing
Zeevracht
Innovatie in container en zeevracht door technologische vernieuwing
Zeevracht
Innovatie in container en zeevracht door technologische vernieuwing

Exofex is een moderne speler in traditionele markt

Exofex startte zo’n 9 jaar terug als relatief kleine speler in de container business. 900 containers draaiden zij in het eerste jaar. Vandaag de dag zijn zij verantwoordelijk voor het verschepen van zo’n 10.000 – 12.000 containers per jaar.

Er is hard gegroeid de afgelopen jaren. Zowel in output, als in teamleden. Een van de redenen dat dit bedrijf uit Capelle aan den Ijssel maar door ontwikkelt? Ze is een moderne speler in een traditionele branche. Exofex voert vernieuwing door in onder andere het type personeelsbeleid, de grote mate van service én de snelheid. Uiteraard hoort bij hun moderne aanpak een modern systeem. Met name om de snelheid te behouden is software van het grootste belang. Het oude systeem droeg dan ook niet langer voldoende bij aan de groei van het bedrijf. Het werd tijd voor wat nieuws. Via LinkedIn kwam men bij Codeless terecht en al na het allereerste gesprek, was duidelijk dat dit dé partij was die Exofex verder kon helpen.

Het oude systeem paste onvoldoende

Sven Hoogerwaard (mede-eigenaar Exofex): “De indeling van ons oude systeem was gebouwd op een wegtransport module en wij werken met een zeevracht-module. Ons transport gaat vanzelfsprekend over de weg, maar voornamelijk over het water. En dus paste het oude systeem inmiddels onvoldoende. Binnen de markt zijn er dan een aantal mogelijkheden om systemen af te nemen die al kant en klaar zijn, maar ik vond daar steeds niet in wat ik zocht. Het paste allemaal onvoldoende en gaf niet de ruimte om de richting op te gaan die ik ambieer. Sinds we met Codeless werken, kan ik ontwikkelen wat ik maar wil; onbeperkt en onbegrensd.”

Nu alle mogelijkheden om door te ontwikkelen

Hoe die onbegrensde mogelijkheden vooralsnog zijn vormgegeven? Met het oude systeem was er sprake van veel meer handwerk voor het Exofex team. Met het nieuwe systeem hoeven de verkoopmedewerkers registratie-wise niet meer dan eens per maand het tarief in te voeren in het systeem, operationeel medewerkers hoeven data slechts 1x in te vullen. En ook op de administratie worden flink wat handelingen bespaard: Hoogerwaard: “Voorheen kostte het versturen van een factuur zo’n 20 clicks. Sinds de komst van de nieuwe software hebben we daar nog maar 3 clicks voor nodig. Vermenigvuldig dat met 10.000 containers en één a twee facturen per zending en je begrijpt dat wij inmiddels veel meer ruimte en mogelijkheden hebben om als bedrijf door te ontwikkelen.”

Zeer goede samenwerking

Niet alleen over de uitkomst, ook over de weg daar naartoe is Hoogerwaard erg enthousiast: “We hebben bij Codeless met een fantastisch team samen mogen werken. Die mensen hebben echt kennis van zaken. Ze kunnen zich inleven en inbeelden in hetgeen ik ze vertel. Dat zorgde voor een zeer goede samenwerking. Bovendien zijn ze altijd bereikbaar en ze denken graag met je mee. Voor mij, als operationeel persoon, kan het lastig zijn om me in IT-taal verstaanbaar te maken. Maar door de kundigheid en ervaring van Codeless ging dat toch heel goed”.

Eenvoudige overgang van het oude naar het nieuwe systeem

Ook erg fijn was de eenvoudige overgang van het oude naar het nieuwe systeem. Hoogerwaard zegt hierover: “Er was niet veel training nodig. Het was al snel heel helder voor iedereen.” Het Exofex team pikte binnen no-time op hoe het systeem werkte en waar ze een en ander terug konden vinden. Super intuïtief dus! Hoogerwaard: “Het systeem voelde direct erg eigen. Ik heb samen met iemand anders uit ons team enige uitleg en training gehad bij Codeless in Dordrecht. Vervolgens gooide ik, eenmaal terug op kantoor, iedereen in het diepe. Ik gaf aan dat we zendingen over moesten zetten, dat ze gewoon aan de gang konden en dat wij klaar stonden voor vragen. Die hebben we niet veel gehad. De overgang verliep vrijwel moeiteloos.”

“Codeless heeft ons een digitale tool gegeven die drie keer zoveel uren kan draaien als onze gewone medewerkers”

Sven Hoogerwaard - mede-eigenaar EXOFEX

Een eindresultaat die het beste bij je past

Wat Hoogerwaard tot slot prettig vond in het proces met Codeless, was het feit dat er kaders werden gegeven. Er was sprake van vrijheid, maar daarnaast werd ook aangegeven wat de beperkingen van bepaalde keuzes waren. Hoogerwaard: “In het Codeless team zitten mensen met heel veel kennis. Als het proces met Codeless niet loopt zoals verwacht, denk ik dat je dat bij jezelf moet zoeken. Codeless denkt namelijk altijd met je mee en zorgt ervoor dat jouw nieuwe systeem wordt neergezet op de wijze die het beste bij je past. Je wordt bovendien goed begeleid op weg naar het gewenste eindresultaat die het beste bij je past”.

Ongelooflijk tevreden

Hoogerwaard: “10’en bestaan niet. Zeker niet in het begin. Je bouwt dan iets met elkaar. Dat kan nooit meteen perfect zijn. Maar ik ben ongelooflijk tevreden. Het is geweldig hoe ze bij Codeless alles oppakken. Er zit een fantastisch team, zowel in Rotterdam als in het buitenland. Er wordt vaak gesproken over dit soort IT-processen en dat die niet goed gaan….. 

Codeless heeft echt het tegendeel laten zien.”

“Er wordt vaak gesproken over dit soort IT-processen en dat die niet goed gaan. Codeless heeft écht het tegendeel laten zien”

4.6/5

Beoordeling 9 / 10

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software