Waarom Cloud ERP de toekomst is van bedrijfstechnologie

ERP systeem in de cloud is de toekomst

Vrijwel alle bedrijven werken wel op een of andere manier in de cloud. Waar voorheen bepaalde systemen altijd on-premise waren, zijn deze nu ook aan het verschuiven naar de cloud en kennen we nu ook cloud ERP. Werken met cloud ERP kent vele voordelen en zo gaan cloud-based diensten een belangrijke rol in de bedrijfstechnologie van morgen. In dit artikel leest u hoe cloud ERP ook voor uw bedrijf een belangrijke rol kan gaan spelen.

Werken in “de cloud”

Tegenwoordig is het heel normaal om te werken “in de cloud”. Het wolkje dat in een mooi diagram werd getekend om aan te geven dat onderdelen van het complete ICT-systeem buiten het eigen netwerk werden gebruikt heeft een eigen benaming gekregen. “De cloud” is synoniem geworden aan het gebruik maken van services die via het internet worden aangeboden.

Zowel thuis als zakelijk zijn we gewend om documenten te delen via internet, maar ook om video’s te kijken of muziek te luisteren. Alles komt zomaar uit de cloud en het werkt altijd.

Deze ontwikkeling heeft ook een grote invloed op de werkvloer. We vertrouwen allemaal op verschillende diensten uit de cloud en zien daarom ook grote verschuivingen van applicaties uit ons eigen netwerk naar internetdiensten. Veel bedrijven hebben de telefooncentrale al geruime tijd geleden niet meer vervangen, maar gebruiken een dienst uit de cloud. Dit was voorheen praktisch ondenkbaar.

Andere populaire diensten die worden gebruikt uit de cloud zijn:

 • E-mail marketing;
 • Financiële boekhouding;
 • Salaris en HR.

De meest opvallende verschuiving is waarschijnlijk het gebruik van Microsoft Office. Software die traditioneel on-premise en dus lokaal werd gebruikt wordt tegenwoordig geheel vanzelfsprekend vanuit de cloud gebruikt. Daarom wordt ook steeds vaker gezocht naar oplossingen voor de meest kritische systemen in de cloud, ook voor ERP systemen. Dit wordt ook wel een cloud ERP genoemd.

Kiezen voor de cloud

Zeker in Nederland werkt de cloud altijd. We hebben één van de meest geavanceerde IT infrastructuren ter wereld en vertrouwen op zeer betrouwbare organisaties om ervoor te zorgen dat ons eigen bedrijf zonder problemen “in de cloud” kan werken! De ervaring die we hebben opgedaan in de afgelopen jaren, heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in deze aanpak is gegroeid.

Door te kiezen voor een cloudoplossing wordt een deel van de verantwoordelijkheden verplaatst van de interne organisatie naar een leverancier. We zien verschillende redenen voor bedrijven om over te gaan naar een cloudoplossing, om er enkele te noemen:

 • Cloudoplossingen zijn vaak betaalbaar;
 • Oplossingen in de cloud zijn zeer schaalbaar;
 • Cloudoplossingen oplossingen zijn vaak veiliger;
 • Kosten voor beheer en onderhoud zijn lager;
 • Technologische vernieuwing van systemen wordt uitbesteed, dit voorkomt technical debt.

Voor ERP systemen geldt vaak hetzelfde. Door te kiezen voor een oplossing die vanuit de cloud wordt gebruikt, kan met lagere investeringen een flexibele basis worden opgebouwd die uw bedrijfsprocessen en -strategie kan ondersteunen.

Waarom migreren van on-premise ERP systeem naar een cloud ERP?

Welke redenen zijn er om een ERP systeem “in de cloud” te gebruiken? We noemen er enkele:

 • Uw ERP software staat altijd “aan”;
 • Een cloud ERP is overal beschikbaar via internet, dus is er maar één systeem benodigd voor alle vestigingen;
 • Communicatie met klanten, leveranciers en partners kan direct via hetzelfde systeem;
 • Uw ERP systeem wordt schaalbaar: het groeit dus met uw bedrijf mee;
 • Integratie van het systeem is eenvoudig middels web-API’s, ook met uw “best of breed” (cloud-)oplossingen.

Als uw bedrijf groeit, dan moet uw ERP systeem mee kunnen groeien. Als u een aantal weken twee keer zoveel capaciteit nodig heeft en daarna niet meer, dan is dat mogelijk. Voor veel bedrijven zit de uitdaging niet in de schaalbaarheid, maar in het vinden van een systeem dat past bij de unieke bedrijfsvoering. Er zijn uitstekende SaaS-oplossingen verkrijgbaar met standaard functionaliteit, maar dergelijke oplossingen zijn niet zo eenvoudig aan te passen. Dit is waar een eigen cloud ERP uitkomst kan bieden. Slim Software Nabouwen maakt het mogelijk om op basis van de bewezen aanpak te migreren naar een compleet andere technologie, waarbij uw bedrijfsprocessen gelijk kunnen blijven. Codeless ondersteunt op deze manier bedrijven bij het migreren naar een uniek systeem in de cloud, met alle voordelen van dien.

Over Codeless

Codeless Technology heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van unieke cloud ERP-systemen voor retail-, handel-, productie- en logistieke industrieën en voor zakelijke dienstverlening. Wij zijn expert in het doorgronden van (unieke) bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van digitale systemen voor uw bedrijfsvoering.

Wilt u meer weten over cloud ERP en hoe wij u kunnen voorzien van een ERP systeem in de cloud? Lees meer over Slim Software Nabouwen of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software