Hoe voorkom je dat je nieuwe legacy creëert?

legacy software voorkomen

U heeft oude software die hard aan vernieuwing toe is. Uw IT landschap is versnipperd en u bent actief bezig een strategie te bepalen om het landschap te rationaliseren. Hoe voorkomt u dat u na verloop van jaren wederom nieuwe legacy hebt gecreëerd?

Nieuwe legacy creëren is niet altijd te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal maatregelen die u kunnen behoeden voor nieuwe legacy.

1. Installeer de updates van uw leverancier

Het installeren van updates voor uw software is het middel om veroudering tegen te gaan. U betaald uw leverancier jaarlijks fees om ervoor te zorgen dat uw software technologisch bij de tijd blijft. Zorg ervoor dat u uw interne organisatie dusdanig op orde heeft dat u dit soort updates snel kunt installeren en kunt testen. Zo kan uw organisatie snel gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden en sneller inspelen op veranderingen dan uw concurrenten.

2. Voorkom maatwerk op standaard software

Een veel voorkomende oorzaak van het ontstaan van legacy systemen is het ontstaan van maatwerk op standaard softwarepakketten. Door het gedane maatwerk kunnen de updates niet meer eenvoudig worden geïnstalleerd. Dit leidt tot grotere, complexe en vrij kostbare implementatietrajecten waardoor bedrijven deze vaak uitstellen. Door het uitstellen ontstaan grotere verschillen tussen de oude en nieuwe versie waardoor de business case om de update te installeren steeds lastiger rond te krijgen is.

3. Kies de juiste technologie voor maatwerk

Bij het kiezen voor maatwerk software is de technologie keuze van groot belang. Van groot belang omdat het kiezen voor de verkeerde technologie sneller kan leiden tot verouderde technologie. Als u uw software bijvoorbeeld heeft geschreven in Visual Basic 6 zult u vroeg of laat over moeten stappen naar .Net en dus uw oude software vervangen. Aan de kant van de front-end technologie gaan de veranderingen nog sneller. Wat vandaag de meeste moderne technologie is kan volgende maand al verouderd zijn.

4. Kies de juiste partner

Partnerkeuze is een belangrijke factor voor het ontstaan van legacy. Indien de partij failliet gaat dan kan het zijn dat uw software niet langer ondersteund wordt. Als het gaat om een breder gedragen technologie dan kunt u vaak bij een andere partij terecht. Indien het gaat om afgenomen standaard software die door de partij zelf is geschreven kunt u vaak bij niemand anders terecht.

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software