Telecom voor maritieme sector

Nabouwen & moderniseren van CRM applicatie

4.4/5

Beoordeling 8,5 / 10

Telecom voor maritieme sector
Nabouwen & moderniseren van CRM applicatie
Telecom voor maritieme sector​
Nabouwen & moderniseren van CRM applicatie
Vorige slide
Volgende slide

Unieke CRM software voor binnenvaart en Drechtsteden

4COM is een bedrijf dat vaste én mobiele telefonie verzorgt voor de binnenvaart plus de Drechtsteden. In tegenstelling tot de meeste telecombedrijven biedt 4COM meerwaarde door onafhankelijk advies te bieden en klanten hierin volledig te ontzorgen. Bijna elke medewerker van 4COM heeft zelf wel eens op een schip gewerkt of geleefd. Zodoende hebben zij een veel directere klantbinding en begrijpen ze de specifieke vragen of problematieken van hun klanten veel beter dan de reguliere telecombedrijven. Dit zorgt, in combinatie met de regio-focused aanpak van het bedrijf, voor passende service op niveau!

Echter, het CRM-systeem van 4COM bleek post-Corona wat verouderd. Voor thuiswerken, leende het zich bijvoorbeeld onvoldoende.

Tijd voor verandering

Marco van Utrecht (Owner 4Communications): “Zo’n 14 jaar geleden zette Codeless ons eerste CRM-systeem op. Omme nabij 11 jaar later, 3 jaar geleden dus (pre-Corona) breidden wij onze dienstverlening uit naar de Drechtsteden; een ontwikkeling die ervoor zorgde dat we in ons systeem bepaalde veranderingen wilden doorvoeren. Alles moet immers passend zijn!

Toen we daar net mee begonnen, kwam Corona. Daardoor duurde alles wat langer. Niet erg, want ten tijde van Corona stond Codeless niet stil, maar ontwikkelde juist door naar nieuwere CRM-versies. Bovendien deden we zelf in die tijd ook nieuwe bevindingen, welke we direct in onze nieuwe versie van het CRM-systeem konden meenemen.

Post-Corona realiseerden we samen met Codeless direct een migratie naar hun nieuwste versie. En zodra we zeker wisten dat alles daarin werkte, maakten we de custom-made aanpassingen die specifiek voor ons bedrijf wenselijk waren.”

Zelfgebouwde CRM omzetten

Ze startten bij 4COM ooit met een zelfgebouwd CRM-systeem. Marco van Utrecht: “Ik heb dit bedrijf samen met mijn broer opgebouwd en toen we begonnen was mijn broer de techneut. Ik was meer de businesscontroler en had wat kennis van de inhoud van databases. In het begin deden we alles zelf. Maar zodra je bedrijf groter wordt, wil je niet afhankelijk zijn van één persoon als het gaat om je eigen ICT.”

En dus ging het telecombedrijf op zoek naar een partij die het eigen gebouwde CRM systeem kon omzetten. Van Utrecht: “Via een andere ICT partij kwamen we bij Codeless terecht, want zij waren positief over het bedrijf uit Dordrecht.”

Als je bedrijf groter wordt, dan wil je niet de afhankelijkheid van één persoon hebben als het gaat om je eigen ICT.”

Marco van Utrecht - Eigenaar 4Com

1 op 1 overstappen

In 2009 zette Codeless het eerste CRM-systeem van 4COM om en onlangs werd er samen nog eens een moderniseringsslag gerealiseerd. “De dienstverlening is namelijk uitgebreid naar de Drechtsteden, vaste telefonie dus eigenlijk. Een dergelijk traject vraagt om een doortastende én voorzichtige aanpak, want klanten mogen uiteraard geen last krijgen van een dergelijke digitale verbouwing.

Maar we moesten wel over, want het oude systeem bereikt een keertje End-of-life. Vandaar dat we eerst de migratie naar de nieuwste versie van Codeless hebben gedaan. Dit moest 1:1 zodat wij weer zeker waren dat alles werkt. Vanuit daar zijn we de volgende stap gaan zetten door een aantal aanpassingen te maken naar onze unieke wensen.”

Bill run gehalveerd

4u > 2u

Verhoogde performance en nieuwe mogelijkheden

Van Utrecht geeft aan: “Voorheen werkten we met een icoontje op onze desktop, nu met een webapplicatie. Bij het overzetten daarvan moesten we goed kijken naar de performances: blijft dat goed gaan? Maandelijks moeten we enkele miljoenen gebruiksregels door factureren aan klanten; een groot volume aan data. Dat moet snel verwerkt kunnen worden! Door het overzetten hebben we er gelukkig voor kunnen zorgen dat de billrun van 7000 a 8000 maandfacturen van 4uur naar 2uur gereduceerd werd! Een mooie performance verbetering.

Er zijn nog meer voordelen te noemen: met de webapplicatie is het bijvoorbeeld makkelijker om een probleem te delen met collega’s. Dan stuur je even een linkje en kijk je naar hetzelfde.
Nu kan je het systeem ook online benaderen vanaf een afstand. Dat is thuis-werk-technisch ook wat meer van nu.”

Korte lijntjes

Aangezien 4COM zelf – net als Codeless – een technische partij is, werden de teams aan beiden kanten op snelheid gebracht, zodat ze elkaar zo snel mogelijk konden ‘verstaan’ en ondersteunen. Van Utrecht: “In het begin was het heel even zoeken, maar toen we elkaar eenmaal gevonden hadden werd alles gedurende het project direct door de juiste mensen opgepakt. Wat ik daarnaast fijn vind aan Codeless is dat zij niet bang zijn om hun techneuten rechtstreeks te laten communiceren met hun klanten. Je kan als klant gewoon meelezen en meepraten, waardoor je er kort bovenop kunt zitten met zijn allen, van beide kanten.”

Dynamisch samenspel

Tijdens het vormgeven van het nieuwe CRM-systeem was er dus ruimte voor inspraak. En precies dat was voor 4COM ook een van de voordelen van werken met Codeless: “Als je werkt met Codeless is het een dynamisch samenspel. Je kan met elkáár door het proces heen, waardoor je samen aan het ontwikkelen bent. Deze transparante organisatie werkt niet met een vastomlijnde applicatie, maar bouwt specifiek naar klantwensen. Voor mij is dat een sterk punt!”.

“Codeless heeft beloofd dat we een sneller systeem zouden krijgen, wat we makkelijk off-site kunnen gebruiken. En dat is gelukt.”

4.4/5

Beoordeling 8,5 / 10

Wij moderniseren uw software
zodat u kunt werken in één werkbaar systeem. zodat u nooit meer over software hoeft na te denken. naar een schaalbaar en aanpasbaar systeem. zonder dat u licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen. voor alle bedrijfsgroottes. Van MKB tot beursgenoteerd. zodat deze 100% past bij úw unieke bedrijfsprocessen. gegarandeerd binnen tijd en budget.

Wij moderniseren uw software